Preview Mode Links will not work in preview mode

May 31, 2019

Med hjälp av den så kallade Angeredsmodellen har Angered fått ner försörjningsstödet i stadsdelen. Modellen har hyllats som ett föredöme, men är modellen så lyckad som det sägs? GP:s granskning visar hur Angered har gått sin egen väg, och konkurrerar om de arbetslösa med kommunens egna kompetenscenter. 


May 29, 2019

En smygfilmad blöt natt på ibiza med sprit och en fejkad rysk oligarksläkting har kastat Österrike rakt in i landets värsta politiska kris sedan andra världskriget. Nu står landet utan regering, folket protesterar på gatorna och nyval väntar. Vad är det som har hänt i Österrike? GP:s Klaus Buchholz...


May 28, 2019

När Sas-piloterna gick ut i strejk blev tusentals resenärer strandsatta och företaget blödde pengar tills strejken fick sin lösning. Nu kommer notan, och Sas kvartalsrapport visar på en stor förlust. Så hur ska man hantera det och vad betyder det på den stenhårda flygmarknaden? GP:s Valdemar Lönnroth...


May 27, 2019

De gröna partierna i Europa firar triumfer i EU-parlamentsvalet och det talas om en grön våg i Europa. Men är det verkligen en europeisk våg, eller säger den något om hur vi ser på Europa? GP:s Hanna Rydén berättar.

Dessutom: Få våldtäkter leder till fällande dom, ökat valdeltagande i EU-valet och IFK...


May 24, 2019

Med bara dagar kvar till EU-valet har Göteborgs-Posten och Sifo tagit reda på hur opinionen ser ut. Vilka partier ökar, vilka sjunker och framför allt: hur påverkar skandalerna valutgången?

Dessutom: Theresa Mays känslosamma avsked, skol- och förskolebyggen kan stoppas i Göteborg och Sverige får hockey-VM.