Preview Mode Links will not work in preview mode

Jun 28, 2019

Göteborgskan sprider sig i Västsverige och tränger undan ursprungsdialekter i sin framfart. Var går göteborgskans gräns, och vad händer med urgöteborgskan när den vinner mark? GP:s Michaela Karlén har kartlagt den nya göteborgskan och Kristian Wedel doppar tårna i Göteborgs själ.

Dessutom: Ny partiledare i...


Jun 27, 2019

Sjuttonårige Måns drunknade i badkaret på korttidsboendet Kofferdalen. Nu har de två stödassistenterna som jobbade dömts till dagsböter. Vad var det som hände med Måns, och hur har tingsrätten resonerat kring domen? GP:s Karin Jansson och Sandra Divinyi berättar.

Dessutom: Självmordsattentat i Tunisien,...


Jun 26, 2019

En bild av en drunknad pappa och hans dotter vid gränsen mellan USA och Mexiko väcker kraftig debatt om USA:s invandringspolitik och migranternas villkor. Bilden jämförs med den av Alan Kurdi. Bildens makt är stor, så vilken effekt kan den här bilden få, och hur går tankarna genom en fotografs huvud...


Jun 25, 2019

Hot, våld och trakasserier drabbar fotbollsdomare i Göteborg och innan midsommar kallade domarna till ett krismöte. Incidenterna tecknar en mörk bild av Göteborgsfotbollen. Hur mycket ska en domare ska tåla innan man säger stopp? GP:s Joel Tivemo och Johan Rylander berättar om hur situationen eskalerat.


Jun 24, 2019

Biltillverkaren Volvo Cars berättar gärna om hur säkra deras bilar är. Samtidigt anmäls en arbetssjukdom i snitt varannan dag på fabriken i Torslanda. Anställda som drabbats berättar hur företaget pressar dem att säga upp sig. Hur säkert är det att producera världens säkraste bilar? GP:s...