Preview Mode Links will not work in preview mode

Sep 30, 2019

Sverige ska bli världens första fossilfria välfärdsland och dra sitt strå till att nå parisavtalet. Men samtidigt investerar de statliga pensionsfonderna i några av världens smutsigaste olje- och gasbolag. GP:s Alexander Hultman har granskat Andra AP-fondens aktieinnehav.

Dessutom: Livstids fängelse för mord...


Sep 27, 2019

Idag inleds friidrotts-VM i Qatar, men det är en idrottsfest med bitter bismak. Vägen dit har kantats av kritik mot bristande mänskliga rättigheter, men varför är det så viktigt för Qatar att få stora sportevenemang? Och hur gick det till när de fick arrangera VM i friidrott och fotboll? GP:s Joel Tivemo är...


Sep 26, 2019

Kunder som valt att lämna bilen på en billigare långtidsparkering under utlandssemestern möttes av repor, tommare tankar och böteslappar vid hemkomsten. Men det finns mer under ytan hos parkeringsföretaget. GP har granskat Landvetters Parkering Service och reportern Mia Pettersson tar oss med bakom kulisserna.


Sep 25, 2019

I dag blir svenskamerikanska Jessica Meir historisk som den första svenskan någonsin i rymden. Men det är en rymd som står inför en epokförändring. GP:s Jan Höglund berättar om privata investerare som blåser nytt liv i det amerikanska rymdprogrammet och militära stormakter som alltmer intresserar sig för...


Sep 24, 2019

Planerna för Frihamnen var storslagna. Området skulle binda samman Hisingen med centrala staden, överbrygga segregationen och bli ett sorts Manhattan – fast med billiga hyror som alla kunde ha råd med. Nu är framtiden oviss. GP:s Arne Larsson berättar om prestigeprojektet som stannade av.

Dessutom: Starka...