Preview Mode Links will not work in preview mode

Oct 31, 2019

I går presenterades förslagen till en enklare och billigare linbana över Göta älv. Men för att det ska bli verklighet är det inte bara att övertyga politikerna som gäller. GP:s Filip Kruse och Etezaz Yousuf berättar om hindren på vägen mot en linbana över Göta älv.

Dessutom: Samtliga förvarstagna har...


Oct 30, 2019

För första gången under den turkiska militäroffensiven i norra Syrien har Erdogans trupper drabbat samman med Bashar al-Assads syriska regeringsstyrkor. Flera syriska soldater har rapporterats döda. GP:s Hampus Dorian berättar om upptrappningen i den Syriska konflikten.

Dessutom: Nytt linbaneförslag presenterat,...


Oct 29, 2019

Sahlgrenska universitetssjukhusets ekonomiska situation är ansträngd. GP:s Stefan Bjarnefors berättar om det stora sparkrav som väntar, och hur sjukhuset nu inför nya "röda dagar" – fredagar då man går ner på helgbemanning. 

Dessutom: Allt tyder på nyval i Storbritannien, turkiska och syriska styrkor har...


Oct 28, 2019

I en underjordisk tunnel, jagad av amerikanska specialstyrkor, ska Abu Bakr al-Baghdadi ha detonerat sitt självmordsbälte. Att IS-ledaren är död är en prestigevinst för Donald Trump, men hur påverkar det terrororganisationen? GP:s Jan Höglund tror inte att vi ska överskatta hans ledarskap.

Dessutom: Knarkliga i...


Oct 25, 2019

Byggjätten Serneke redovisade återigen förlust när företagets kvartalsrapport presenterades. Vad betyder det för prestigebygget Karlatornet? GP:s Marie Kennedy berättar om nycklarna till att skyskrapebygget ska komma igång.

Dessutom: NMR:s logotyp inte hets mot folkgrupp enligt tingsrätten, EU-länderna...